Vaksine eller ikkje?

I dag gjekk helsemyndigheitene ut med råd om at alle nordmenn bør ta influensavaksine (VG  Dagbladet) Først vil dei som er i risikogruppene få tilbod, deretter alle andre. Etter mange rundar med fram og tilbake verkar det no som svineinfluensa spreier seg raskt. Om lag 100.000 nordmenn har eller hatt sjukdomen til no i følge folkehelsa, 10 personar er døde. To av dei var ikkje i risikogruppa vert det rapportert.

Eg kjenner mange som er i tvil om dei bør ta vaksinen. Særleg biverknadane er eit usikkert spørsmål, som gjer mange (meg inkludert) usikre. I tilleg har eg sett at fleire, til dømes professor i medisinsk etikk Jan Helge Solbakk, argumenterer for at vi heller bør tilby overskottet av vaksinar vi har til land som ikkje har råd/tilgong enn å vaksinere oss som er utanfor risikogruppene.

Sjølv heller eg klårt mot å ta vaksinen, også for dei av barna mine som er over den anbefalte aldersgrensa. Sjukdomen er mild i dei fleste tilfelle, men kan potesielt bli alvorleg. Det er i tillegg viktig at mange tar den for å avgrense spreiing.

Les meir om svineinfluensa på pandemi.no

2 tanker på “Vaksine eller ikkje?

  1. Debatten om vaksinering i det 21. århundre er ikke bare om vitenskap og om vaksiner og vaksine politikk er en trygg og effektiv måte å holde individer og populasjoner virkelig sunt

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s