Borgens bok

Erling Borge har gitt ut bok i dag, Fredsnasjonens hemmeligheter. Den mangeårige fredsaktivisten og journalisten går til frontalangrep på viktige sider ved norsk utanrikspolitikk, med særleg vekt på våpenproduksjon- og sal samt norsk militær deltaking i Afghanistan.

Han bruker også eit kapittel på SV. Han hevdar at vi har svikta i regjering og slogt vekk politikken vår for å sitt ei regjering, enkelt sagt. Eg meiner han tek grunnleggande feil, og svarer han ulike stader. Særleg i utanrikspolitikken er det lett å sjå at SV har hatt avgjerande innverknad. På ei rekke viktige felt er det som SV før var aleine om å meine no offisiell norsk politikk.

SV var det einaste partiet som stemte mot å sende norske styrkar til Irak etter den fatale krigen. Då vi kom i regjering vart dei trekt ut. SV var det einaste partiet som var mot norsk deltaking i den amerikanskleia OEF-operasjonen i Afghanistan. Då vi kom i regjering gjekk Noreg ut. SV var aleine om å meine at Noreg bør ha kontakt med med den Hamas-leia palestinske regjeringa. No har Noreg kontakt som eit av få vestlege land. Slik kunne eg halde på.

For kort tid sidan vart Soria Moria 2 lagt fram. Den inneber eit nytt skritt til venstre i utanrikspolitikken.

5 tanker på “Borgens bok

  1. Tilbaketråkk: Flykter fra Taliban? « pjatt og politikk

  2. Nå syns jeg du knuste Borgen i de debattene du var i, og det er bra, men det er ikke bra at SV har avgjørende påvirkning på norsk utenrikspolitikk.
    Som du skriver er det mange standpunkter som den norske regjeringen nå har som kun SV har gått til valg på. Det er ikke rettferdig overfor de velgerne som åpenbart ikke ønsker deres utenrikspolitikk.

    Men det er ikke det virkelig triste. Det som er dumt er at mineryddere ble trukket ut av Irak og at SV kan stå i are for å svikte Afghanistan ved å trekke norske tropper ut.

    Lik

  3. Tilbaketråkk: På tide å støtte troppene « pjatt og politikk

  4. Tilbaketråkk: Fredsdebatt fra skyttergravene « Ahernings blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s