Is i rubben

Permisjonen min er snart slutt. På mandag er det arbeidsdag igjen, og i helga er det landsstyremøte og dermed arbeidsdagar då og, så eg får snart vakne frå dvalen her og.

Bortsett frå barn, permisjon etc har eg vore mest oppteken av OL dei siste vekene, og kanskje særleg alle dei gode forklåringane som dukkar opp under eit OL. Det er vel berre vi politikarar etter val («Vi var ikkje tydelege nok») som kan konkurrere med tapande idrettsutøvarar i gode forklåringar.

Etter å ha blitt beste nordmann på 28.plass på 15 fri sa Tord Asle Gjerdalen at vi «nok trengte en gjennomkjøring». Min favoritt Odd-Bjørn Hjelmeseth toppa sjølvsagt dette med ei suveren forklåring, han fekk «is i rubben».

Kanskje vi skulle bytte forklåringar, vi politikarar og langrennsgutta? Odd-Bjørn kunne seie at han ikkje gjekk tydeleg nok. Og om SV nokon sinne tapar eit val igjen, så er det fordi vi har is i rubben.

11 tanker på “Is i rubben

 1. Velkommen tilbake, Bård Vegar! Har sakna blogginga di, men barn og unge først er bra! Lykke til med landsstyret i helga!

  Lik

 2. Seier som Grande Røys, velkomen attende! :3 Ser fram til fleire gode musikktips og god lesning!

  Eg registrerer (for å bruke ei politikarformulering) med gru at nordmenn vert oppfatta som sjølvgode og arrogante i utlandet, og utøvarar og kommentatorar under OL har ikkje gjort saka betre. Greitt nok at ein nordmann kan ha ein dårleg dag, men det har under heile OL vore nær konsekvent slik: Dersom ein nordmann tapar eller ligg bak, er han/ho anten sjuk, uheldig, har dårleg smøring eller råka av dårleg vêr, men dersom nordmannen ligg fremst, er det utklassering, og dei andre utøvarane har vore klønete, dårlegare osv..

  Botnlinja er stort sett at ein nordmenn aldri vert utklassert, berre anten råka av uhell eller på noko vis vorte forhindra i å vise sin suverenitet. Det liker eg ikkje å høyre på, det er ingen skam å tape for ein god motstandar. Slik Noreg ser ut til å gjere for Canada akkurat no.

  Lik

 3. tenker at kanskje politikere kan lære noe av dette, tross alt: I stedet for å si at manglende velgeroppslutning handler om at deres budskap (som det selvsagt aldri er noe i veien med) ikke kommer godt nok fram, oppfordrer jeg dere politikere til å skru opp hørestyrken og lytte til folkets meninger. Nå vet selvsagt jeg også at "folket" er mangesidig og sammensatt og ikke taler med én stemme, så jeg forstår at det ikke er så enkelt. Når det gjelder diskusjonen om kvalitet i barnehagen ser det ut til at selv SV lytter mer til økonomer og kartleggingsindustriens talspersoner enn til fagfolk.

  Lik

 4. Som fagpersoner med god kjennskap til FNs Barnekonvensjon, er vi mange som er meget bekymret for planene om språkkartlegging av 3 åringer i barnehager. Ved en slik ordning innføres, enten det er intendert eller ikke, et system for utskilling av visse barn. Systematisk språkkartlegging av 3-åringer vil lett føre til en mangelstempling av enkelte barn fra et tidlig tidspunkt i livet, og inneholder risiko for ekskludering/diskriminering av visse grupper barn. Dette er klart i strid med FNs Barnekonvensjon – og særlig de anbefalinger som ble gitt i Committee on the Rights of the Child, Fortieth Session, Geneva 2.-30. September, 2005. Der sier de at man må være ekstra oppmerksom visavis sårbare grupper av barn, som kan risikere å bli diskriminert, deriblant barn fra innvandrer familier.

  Lik

 5. Nasjonal kartlegging av treåringenes språk kan imidlertid ikke gjennomføres uten at barnehagenes innhold samtidig endres, i retning av økt fokus på forhåndsdefinerte og målbare ferdigheter. Dette vil undergrave barns integritet og svekke arbeidet med barn som medskapere av kunnskap og kultur. Samtidig reduseres kraften i prinsippene om medvirkning, inkludering og likeverd. Internasjonal forskning viser at langvarig kartlegging av barns ferdigheter også kan virke personvernkrenkende og ekskluderende.
  Allerede nå kan vi se tegn til at barnehagenes fokus dreies fra lek og samspill i fellesskap med jevnaldrende til kartlegging og trening av verbalspråk og setningsstrukturer. Meldingens forslag undergraver dermed barnehagens helhetlige syn på barn, lekens dominerende plass, og barns lovfestede rett til medvirkning. Massekartlegging har kraft til å bevege det voksne blikket fra begeistring til bekymring.

  Lik

 6. Det er betenkelig at myndighetene nå setter sin lit til økonomer som beregner avkastningseffekter og personer som går kartleggingsindustriens ærend framfor å stole på førskolelærernes profesjonelle skjønn. I denne saken bør Norge lære av sine naboer; Sverige og Danmark har valgt å avvise og avvikle slike nasjonale kartleggingssystem.
  For å videreutvikle verdiene i den norske barnehagepedagogikken må stortinget stole på, lytte til og støtte de fagfolkene myndighetene selv har gitt det profesjonelle ansvaret; førskolelærerne. Vi mener at staten må legge planene om massekartlegging til side og i stedet konsentrerer seg om å sikre en god førskolelærerutdanning, økt pedagogtetthet, tilstrekkelige ressurser i barnehagene, gode videreutdanningstilbud til personalet og økt forskningsinnsats på barnehagesektoren. Barnehagene trenger ikke flere redskaper for å se hvert enkelt barn, men ressurser til å følge opp de barna som strever.
  En samlet opposisjon går i mot forslaget om å innføre språkkartlegging av alle treåringer. Vi oppfordrer alle stortingsrepresentanter til å følge opposisjonen.

  Lik

 7. SV har helt klart fått litt for mye is i rubben når partiet går i spissen for å innføre språkkartlegging av alle barnehagebarn. At en SV-regjering skulle gjøre Clemet-skolen til ideal for barnehagen, var det nok få som ville spådd.

  Lik

 8. Tilbaketråkk: webOS 3.0 beta now available to developers | Fairy Famous

 9. Tilbaketråkk: Get a Full Game Console Experience with the 60beat GamePad for iOS Devices | Athletics Incorporated

 10. Tilbaketråkk: Sprint CEO Dan Hesse Reveals First LTE Markets: Atlanta, Dallas, Houston and San Antonio | Gift Ideas and Gifts

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s