Jerusalem-Oslo ekspedisjonen

Dette er ein slags takkemail.

Som mine lesarar kanskje har fått med seg, har eg vore i midtausten. Eg skal kome attende med både svar på ein del innlegg her og oppsummering av besøket, men pr no vil eg berre takke det norske rep.kontoret på Vestbredden og ambassaden i Tel Aviv som har gjort dette til eit særs bra og minneverdig besøk.

Så litt om heimturen. Vi (Ketil Raknes og eg) skulle fly heim fredag kveld, men kom oss ikkje til Frankfurt og Oslo. I staden har vi vore på ein halsbrekkande tur gjennom Europa i høgt tempo, mykje grunna særs gode hjelparar:

Først ordna Annika på den norske ambassaden og Eldbjørg på Al Quds reisebyrå i Oslo bilettar frå Tel Aviv til Roma 14.50 på laurdag

Så ordna Richard på ambassaden i Roma ein leigebil (og ei rekke back up løysingar) som vi kunne køyre med til Wein am Rhein ved grensa mellom Sveits og Tyskland, nær Basel.

Så responderte spedisjonsselskapet Schenker på ein sak i Dagbladet.no om at vi skulle heim og trengte hjelp. Kristin og Sabina i Schenker Norge forsøkte å finne ei løysing med tungtransport frå sentraleuropa for oss. Det fekk dei ikkje til. Då kom Carsten, som arbeider på Schenker sitt hovudkontor i Frankfurt, og køyrde oss til Kiel. Roma-Kiel på 18 timar. 1800 kilometer på 18 timar!

I Kiel hadde Sabina i Schenker hjelpt oss å få plass på ferga til Gøteborg. Her er vi no. Frå Gøteborg blir det buss til Noreg ser det ut til.

Takk til alle. Det gjekk mykje raskare heim enn vi frykta, og raskare enn eg kunne forestille meg, Eg rekk stortingsdebatten min på tysdag, eg rekk å kome heim før kona skal på jobbreise og vi rekk å sjå ungane våre snart.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s