Togdebatt

Då den store togdebatten omsider kom til Stortinget, var det etter ei knapp veke der toget hadde tatt av for fly som stod over heile Europa. Ein kunne nesten føle at lufta var litt ute av ballongen.

Mindre viktig er det ikkje. For få veker sidan kom Jernbaneverket med ein særs sterk bodskap om situasjonen for det norske jernbanenettet. Det var ein respons pådeimange hendingane og ulukkene vi hadde i tida rundt påske, og kom i tillegg til forseinkingar og feil i vinter.

Den raudgrøne regjeringa har gjennomført ein kraftig auke i løyvingane til fornying og ein kraftig auke i løyvingane til drift og vedlikehald. Det ligg inne eit omfattande program for vedlikehald det neste tiåret i Nasjonal transportplan.

SV har i dag presentert hovudtrekka i eit notat kalla Generasjonsskifte for toget. Bodskapen her er at vi bør forsøke å gjennomføre eit generasjonsskifte for jernbanenett og utstyr dei neste seks åra. Det dreier seg om fornying, vedlikehald, nytt materiell og krysningsspor. Du kan lese meir om det her (SV og VG.no)

2 tanker på “Togdebatt

  1. Her i Telemark har vi en veldig aktuell togdebatt – Bratsbergbanen. Den står nå i fare for å bli lagt ned. Ville tro en rød-grønn regjering ønsker å satse på tog – ikke legge ned…

    Lik

  2. SV har en hårreisende forskjellsbehandling mot jødenes eneste stat. Det er over 40(!) eksempler hvor millioner av flyktninger har måttet flykte rundt om i verden, og SV presterer å kun å fokusere på ETT av eksemplene, nemlig palestinerne.

    Det har dessuten rømt LANGT flere jøder fra arabiske land enn det har rømt palestinerne fra det som i dag er Israel . Har dere ingen sympati med jødene som har flyktet fra arabike land? Er det ikke da bare rettvist at jødene som betaling skal få en ørliten flekk av arabernes enorme områder?

    Jeg skjønner ikke hvordan mennesker med den MINSTE EMPATI kan være aktiv for et parti som SV. De ønsker en politikk(4-6 millioner palestinere flyttes inn i Israel) som til slutt vil føre til at jødene ikke har noen frihavn eller tilfluktssted lengre og dette åpner for enda et holocaust mot jødene i Israel.

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s