Koreanske førsteinntrykk

Har byrja å samle inntrykk av Sør-Korea, og skal kome tilbake med meir analyse og synspunkt seinare i dag. I går hadde eg diverse introduserande møte til landet, særleg med økonomi som tema. I dag har eg vore på museum, palass og fleire møte. 

Landet har hatt ei fantastisk økonomisk vekst dei siste femti åra. Utfordringane når det gjeld demografi minner om Japan, men arbeids- og konkurransekulturen er kanskje enno meir framtredande her. Korea har ei stolt historie, men også ei tragisk historie – ikkje minst i det halve hundreåret før andre verdskrigen. Det pregar nok landet enno, der det ligg i interessesfæren til Kina, Japan, Russland og USA.

I dag er Seoul ein moderne storby, men også ein by prega av konfusianismen og tradisjon. Koreanarane har lært seg å vere samla mot ytre fiendar, men er samstundes eit polarisert samfunn – regionalt, sosialt og kjønnsmessig.

Meir om dette seinare – no skal eg på koraensk barbeque.

Én tanke på “Koreanske førsteinntrykk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s