Clan of Xymox: Medusa

I kveld spelar Clan of Xymox i Oslo, og i samband med det vil eg hylle den eine plata av dei eg synest er fantastisk.

Du veit; nokre band er stabilt gode, andre har varierande kvalitet men nokre høgdepunkt. Atter andre er ikkje særleg interessante, men kjem med ei nydeleg plate mitt oppi det heile. Slik ser eg på Clan of Xymox.

Medusa var deira tredje plate og den andre for det britiske selskapet 4ad som eg stendig kjem innom. Clan of Xymox er frå Nederland, og var frå starten av ei gothband, har i fortsetjinga vore eit gothband – men i mindre grad her. Det mørke basstrykket grå gothen ligg under, men melodiane er pop, vokalen melankolsk og lydbiletet prega av synth, gitarparti og 4ad-soundet.

Plata er full av vakre låtar. Dei rolege Louise og Mascerade. Pop-lette Agonised by Love. Desperate Back Door. instrumentale Theme II. Gitartøffe Michelle. Opninga på tittelsporet må vere eit av dei beste synth-riffa i musikkhistoria, men låta leverer ikkje heilt det opninga lovar. Coveret er ei perle – det seier det meste om musikken. Svart utanpå, med diskret skrift og eit like diskret bilete av ei statue. Innercoveret er i gull, utan eit ord på. Stilreint.

Dette er goth med eit menneskeleg ansikt. Ei plate for alle som likar melankolsk pop, men tåler ein tung bass og tunge tekstar oppå det. Det er dessutan ei oppdaging for deg som vil sjå eit anna 80-tal enn det du kjennerbest frå media. 

Her er Medusa, Michelle og Back Door i rask rekkefølge:

4 tanker på “Clan of Xymox: Medusa

  1. Tilbaketråkk: Platehelg | Torbjørn Røe Isaksen - konservativ.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s