Blaine L Reininger: Night Air

Amerikanaren Blaine L Reininger er det minst amerikanske eg kan tenke meg. Frå namnet til musikken er han 100% europeisk. Musikken er ofistikert, gamaldags, teatralsk og kompleks. Mannen er saktmodig og tenksam, med eit tysk namn. Han har budd i Europa frå tidleg i karrieren – i Rotterdam, Brussel, Italia og Hellas – og har stort sett hatt publikummet sitt her.

Reininger var, saman med Steven Brown, den drivande krafta i TuxedoMoon, som eg har skrive om før. Dei vart forma i San Fransisco og vaks fram på kunstrockscena der. Ettter få år flytta dei til Europa, og med base i Rotterdam skapte dei masse flott musikk i tiåret frå 1980 av: plater, men også musikk til ballett og film, i hovudsak på det Brussel-baserte selskapet Crammed Discs.

Reininger slutta i 82-83 grunna «usemje om den kunstnariske utviklinga» som det heiter. Han kom med ei serie av soloalbum, i ein synthbasert, europeisk poptradisjon. Han bytta selskap, så platene kom på Les Disques du Crepescule, også det eir Brusselbasert plateselskap.

Ei av desse, Night Air, står i ein klasse for seg sjølv. Vakre, svale popsongar, i ein distansert sound. Tekstar om kalde kveldar utan retning i europeiske storbyar. Summer er ei veldig europeisk plate. Samstundes er den full av pop-perler.

Reininger spelar fiolin. Utanom det er plata sterkt synthbasert og enkelt produsert. Like fullt høyrest den kraftfull og kompleks ut. Ei lite kjent men veldig flott 80-tals plate for deg som vil prøve noko nytt. Under er min favoritt «Birthday Song» og singelen «Mystery and Confusion»

8 tanker på “Blaine L Reininger: Night Air

  1. Tilbaketråkk: Twitter Trackbacks for Bård Vegar Solhjell sin blogg » Blog Archive » Blaine L Reininger: Night Air [bardvegar.no] on Topsy.com

  2. Sannelig sannelig: Så evig rett Night Air er en av disse litt mystiske og geniale utgivelser-på samme måte som Reininger i seg selv er en unik artist. Lytt til kuttet "Ash and Bone" og du kan være sikker på at den blir sittende fast der oppunder topplokket-du blir bare ikke kvitt den.

    Lik

  3. Hehe. Sitter her og lytter på en av mine favoritter, Blaine L. Reininger, begynner å se om det er noe nytt om ham på nettet, og havner plutselig på sida til Bård Vegar Solhjell.
    Det er helt klart at Ash and Bone er en av de store, tett fulgt av Night Air og Volo Vivace. Det er noe forunderlig hvor lite kjent Reininger er i gamlelandet. Mannen er i mine øyne genial. Han skaper musikk som ligger i det abstrakte grenselandet mot en annen dimensjon. Det skjer noe med en stakkar når man lytter til Blaine Reininger.

    Lik

  4. Tilbaketråkk: St. Louis hosting 1st big parade on Iraq War’s end (AP) | Best Alaskan Cruise Family

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s