Innovasjon på Stortinget

Eg vil ha digitalt storting, med sakshandsaming, medier og anna rett inn på nettbrettet. Først treng vi ei frivillig prøveordning som kan teste det ut; Eg melder meg!

Det er essensen i eit intervju med meg på side 20 i dagens VG. Symptomatisk nok ligg ikkje saken frå dagens VG på nett! Den finst berre i papirutgåva, men er omtala på SV sine sider

Det er også ein breiare bakgrunn for utspelet. Det er innovasjon – det å gjere ting smartare – som er grunnlaget for vekst og utvikling både i privat og offentleg sektor. I offentleg sektor er dette særs viktig. Gjennom meir kunnskap, bruk av teknologi, betre arbeidsprosessar og betra organisering forbetrar vi kvaliteten på velferdstenester og frigjer folk til andre oppgåver.

Eg vil at Stortinget skal ligge i forkant av denne innovasjonen, og ta i bruk ny teknologi og nye og meir effektive arbeidsmåtar. Difor dette initiativet.

24 tanker på “Innovasjon på Stortinget

 1. Stortinget, og kanskje spesielt, det offentlige i det store og det hele, burde ligge i forkant av utviklingen og ta i bruk ny teknologi, men bør jo heller ikke være forsøkskaniner. Effektivitet må være stikkordet uansett, i det private løser dette jo seg selv, men i det offentlige må noen ta tak.

  Lik

 2. Et av det bedre digitale tilbud, er selvangivelsen. Tom. mitt overskuddet på Coop har de fått med – ellers stemmer det meste og jeg trenger ikke engang underskrive. Bra.

  Så det offentlige kan – når det gjelder å få penger INN. I motsatt ende i offentlig sektor har man Nav – men der skal jo pengene ut. Så det ligger kanskje noe der?

  Ellers: Solhjell var en pådriver for digitale løsninger og sosiale medier i skoleverket. Bra – og nok på tide fra den kanten (altså i et skoleverk der alle nå sitter med bærbare pc-er med fulle administratorrettigheter).

  Hadde han bare lykkes med å få også Udir og f.eks. fylkeskommunene som skole-eier (vgs) til å delta i debatten og meningsutvekslingen om norsk skole og dens framtid og utfordringer.

  Riktignok lager de siter og portaler – men svarer sjelden eller aldri på noe som helst. Synd. Bare i dialog er det mulig å stake ut kursen. Alt annet blir fort "arabiske" løsninger – vi vet best, kan best og forstår best.
  http://knutmichelsen.blogspot.comhttp://www.knutmichelsen.no

  Lik

 3. Veldig bra initiativ! Og det viktigste argumentet spør du meg, og det gjelder ikke bare for Stortinget, men for det offentlige generelt . Der er det er på lengre sikt er kjempestore kostnadsbesparelser. Det krever store investeringer og godt organisert innkjøp (ref innkjøp av 5 forskjellige datasystemer til Nav som ikke kommuniserer med hverandre), men vil på sikt spare felleskapet for mye penger. Effektiviseringen som vil komme som en følge av digitalisering, gjennom automatiserte prosesser og mindre byråkrati vil ikke bare spare samfunnet for penger, men også bidra til at prosesser går mye raskere.

  Lik

 4. Tilbaketråkk: In Africa, producing food from waste | Popular Family Vacations

 5. Tilbaketråkk: Aamir, UNICEF?s new brand ambassador | Technology Biography 21st Century

 6. Tilbaketråkk: Annie viken | Kiddiegrips

 7. Hi. this is kind of an -unconventional- question , but have other visitors asked you how get the menu bar to look like you've got it? I also have a blog and am really looking to alter around the theme, however am scared to death to mess with it for fear of the search engines punishing me. I am very new to all of this …so i am just not positive exactly how to try to to it all yet. I'll just keep working on it one day at a time.

  Lik

 8. Tilbaketråkk: Bud Freitas – Featured in Blisss | Gift Ideas and Gifts

 9. Tilbaketråkk: Loretta’s 2009! | Fairy Famous

 10. Gracias por valorar lo sensible. Yo y mi vecino de al entrada siguiente entrada se la intención es de hacer una pequeña investigación acerca de esto. Tenemos una elegir una distribución de la posición de nuestra selección, pero creo que he obtenido más de esta entrada. Estoy muy agradecido a ver esa información fantástica que compartir …

  Lik

 11. Thanks for starting this, it's a neat little exercise to learn about each other, and to remember how/why we got into this crazy business. So it doesn't look like anyone else is posting there answers here but I'll at least link to them.

  Lik

 12. The next time I read a blog, I hope that it doesn’t disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, but I actually thought you’d have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you weren’t too busy looking for attention. Useful Please visit for more information – nyc engagement photographer

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s