Fordeler med forbrukslån

Lånetyper

Det finnes forskjellige typer lån. De fleste lån er sikret med en type sikkerhet, mens noen andre lån har ikke sikkerhet. Man skiller derfor lån i to type kategorier: sikrede og usikrede lån. Sikrede lån er det vi ser mest til. Det er huslån, billån og andre typer lån som vi bruker når vi trenger ganske mye penger til å kjøpe noe. Usikrede lån er noe vi har hatt i mange tiår. Det mest kjente usikrede lånet er kredittkort. Kredittkort er en form for lån som ikke har noe sikkerhet. Du trekker kortet og så har du penger. Det er ingen som spør deg hva du skal bruke disse pengene til, men du har en maks grense på hva du kan bruke. Kredittkort er veldig populært og ble derfor grobunnen for en ny type lån: forbrukslånet.

Forbrukslån

De siste årene har det som sagt kommet en ny type lån – forbrukslånet. Dette lånet har blitt ekstremt populært. Lånet i seg selv er ikke noe nytt, men måten det er gjort på og hvordan det markedsføres er noe nytt. Lånet er et usikret lån, akkurat det samme som kredittkortet. Mens kredittkortet har en rentefri periode har forbrukslån ikke det. Det mest spennende med lånet er at det er strukturert som et vanlig sikret lån, men samtidig har sikkerheten som et kredittkort. Det som menes med akkurat dette er at du forholder deg til det usikrede lånet forbrukslån på samme måte som du forholder deg til et huslån. Du betaler hver måned det samme beløpet. Du har en fast rente og du har noen gebyrer. Dette er ikke noe nytt. Det fine er at du får en regning i posten eller enda bedre en e-faktura i banken. Når du har tatt opp lånet kan du også få et fornuftig lånebeløp, noe som skiller seg fra et kredittkort. Maks lånebeløp er 500.000 til 600.000 kroner. Lånebeløpet er da et beløp som kan være mer enn det man selv sparer på noen år.

Fordeler med forbrukslån

Det finnes fordeler med alle typer lån. Den aller viktigste fordelen med lån er at du får låne penger. Det finnes mange eksempler på folk som skriver det ene og det andre om lån, at det er bra og at det er dårlig. Det er ikke til å komme utenom at det aller beste og viktigste med lån er at du får låne penger.

Forbrukslån er et viktig instrument for alle som bor i Norge i dag. Man snakker ofte om at eierskap utjevner forskjeller. Det er riktig. Den største investeringen de fleste gjør er huskjøp. Det blir mer og mer vanskelig å kjøpe seg hus fordi banken krever at du betaler 15% i egenkapital. Dette er et krav banken stiller. Når boligprisene går opp så kreves det mer penger i egenkapital. Det blir derfor vanskeligere å kjøpe hus for folk flest. Løsningen kan være forbrukslån for noen.