Kjøpe ico

Kryptoemisjon eller initial coin offering

Kryptoemisjon

Kryptoemisjoner eller initial coin offerings be veldig populært i fjor. Flere og flere bedrifter som starter opp samler inn penger ved kryptoemisjoner enn ved mer vanlige aksjeemisjoner. Ønsker du å bli en investor i et slikt oppstartsselskap så kan du kjøpe mynter eller tokens fra selskapet. Disse tokens og myntene er kryptovaluta slik som Bitcoin er kryptovaluta. Det er viktig at selskapet som utsteder en kryptoemisjon har avtalt med en børs hvor folk kan kjøpe og selge disse tokens og myntene. Du som selskap trenger et sted for dine investorer til å kjøpe og selge sine tokens og mynter. Har de ikke det vil det blir vanskelig å rekruttere investorer.

I det siste har vi også sett av fond setter opp kryptoemisjoner basert på fondets underliggende eiendeler. Du kan da kjøpe ico som fondet utsteder, hvor fondet for eksempel har kjøpt råvarer slik at de tokene du har kjøpt varierer også i pris etter hvordan råvaren varierer i tillegg til etterspørselen etter tokens. På denne måten får du som investor et ekstra element å tenke på når du prøver å kalkulere hvordan kursen på din token vil gå.

Et nylig etablert fond eier olje og kryptoemisjonen var basert i olje som råvare. Andre fond er satt opp i Bitcoin. Det vil si at fondet eier Bitcoin og utsteder tokens hvor tokens er basert i verdien på Bitcoin i tillegg til verdien av selve token. Det blir på denne måten flere lag og tenke på og kan bli ganske kompleks.

 

Kryptovaluta

Kryptovaluta vokser frem i stor fart. Det finnes mange gode grunner for å kjøpe kryptovaluta. De fleste kjøper kryptovaluta i dag som en investering. Når du kjøper en kryptovaluta som en investering ønsker du enkelt og greit å kunne kjøpe og selge valutaen. Det er enkelt å si dette, men ikke like lett i virkeligheten. Som investor ønsker du at du kan veksle inn norske kroner til den kryptovalutaen du kjøper og når du selger ønsker du at du kan få vekslet inn kryptovaluta til norske kroner.

Du må derfor finne børser hvor disse valutaene handles slik at du kan bruke børsenes systemer til å handle, veksle og se ordrene på de forskjellige valutaene. De store og kjente valutaene handles på børser verden over. Ripple finner du på flere børsen. Bitcoin handles på enda flere børsen enn det igjen og finnes nok på over noen titalls børser verden over. Ether som er valutaen til Ethereum finnes også på flere børser. Alle disse store valutaene er det lett å finne på børser og lett å kjøpe og selge. Det finnes mange hundre forskjellige altcoins, som betyr at de er alternative mynter til Bitcoin. Disse er det ikke like lett å finne på børser, og det krever derfor at du enten leter litt eller sjekker med hjemmesiden til valutaen for å se om de skriver hvor den kan handles.